Smidigt med ett pergola tak

Ett pergola tak är en form av solskyddslöning kan man säga. Det är inte fel att ha tak pergola eftersom det även skyddar mot nederbörd. En pergola är något du kan ställa på din terrass eller din altan eller över spa-badet. Du kanske tänker på den form man annars sätter blommor i när du hör ordet pergola? Detta är inte samma sak. Men, det har baserats på samma tanke kan man säga. En pergola är i sig en typ av lövgång med fristående stöd och en överliggare däremellan. Denna är övervuxen av klängväxter. Men nu kan man även ha en sådan som skydd mot solen, eller mot regn. Det istället för att satsa på en terrassmarkis.

Öppningsbart eller fast tak till din pergola?

Om du inte har en pergola så kan du satsa på att köpa dig ett pergolasystem hos pergoladirekt.se. det finns pergola med tak som styrs av roterande lameller så att du kan reglera taket på det sätt du vill, genom att öppna eller stänga det på enkelt sätt. Det blir som ett slags uterum kan man säga genom att ha ett pergola tak. Det skyddar dig mot både sol och regn. 

Välj en lösning med väggar

En del system med pergola går även att sätta väggar på. Så blir det som ett slags uterum att använda när du vill. Men det går lika bra att bara ha ett tak som du kan öppna och stänga som du vill. Det finns även belysning att sätta på din pergola om du vill det. Vill du se vad det finns för modeller och lösningar, besök då hemsidan som pergoladirekt.se har.